Elies Arkens

Orthomoleculair  therapeut

Elies
  • Alle leeftijden
  • Voedingsadvies
  • Hormooncoach
  • Klachten zonder medische verklaring
  • Klachten menstruele cyclus
  • Slaapproblemen

 

Wie ben ik?

 

Hallo, ik ben Elies.  Ik ben 45 jaar, mama van 2 zonen en plusmama van een derde zoon.  Binnen De Kruin werk ik als orthomoleculair therapeut en voedingsdeskundige.

'Orthomoleculair' bestaat uit het woord 'Orthos' wat in het Grieks 'juist, recht of gezond' betekent en 'moleculair' wat staat voor 'de moleculen betreffende'.

Ons lichaam is een samenspel van verschillende werkingsmechanismen die elk voor hun optimale werking de juiste stofjes nodig hebben.  Door onze huidige eenzijdige en fel bewerkte voeding, zittende leefstijl en chronische stress ontstaan er hierin mismatches of afwijkingen: ons lichaam krijgt niet meer wat het nodig heeft.

Er ontstaan tekorten in de stofjes die we nodig hebben en op termijn ontwikkelen we klachten en symptomen die het gevolg kunnen zijn van deze tekorten.

Als orthomoleculair therapeut ga ik met jou op zoek waar dit tekort is kunnen ontstaan en hoe jouw lichaam zich met de juiste voeding, beweging en leefstijl kan herstellen.

 

Herken je jezelf in deze klachten:

Voel je je somber en ervaar je geen plezier meer?

Dingen onthouden lukt je niet meer zo goed?

Heb je klachten rond je menstruele cyclus zoals hevige/pijnlijke menstruatie, PMS, PCOS?

Heb je last van een chronisch vermoeid gevoel?

Ervaar je problemen rond inslapen of doorslapen?

 

Methodiek

Als orthomoleculair therapeut vertrek ik van ál jouw klachten en mogelijke symptomen rond bijvoorbeeld spijsvertering (maag/darm), fysieke klachten (gewrichtspijn, spierpijn), klachten rond je gemoed, stemming, vermoeidheid, je hormoonbalans en je slaap om vervolgens de tijdlijn op te maken die het ontstaan van jouw klachten weergeeft.

Binnen de fysiologie van het lichaam (dit is hoe élk lichaam werkt) worden hierna de échte oorzaken van die klachten gevonden.  Vervolgens maak ik een herstelplan op maat op met interventies in voeding, beweging en leefstijl die deze oorzaken aanpakken.  Geen symptoombehandeling dus maar een zoektocht naar échte oorzaken en dáár het probleem aanpakken.  Door de combinatie van aanpassingen in voeding, beweging en leefstijl krijgt je lichaam opnieuw alle nodige stoffen om zichzelf te herstellen.

 

Doelgroep 

Voor iedereen die chronische klachten ondervindt rond vermoeidheid, depressief gevoel, burn-out, slaapproblemen of problemen rond de menstruele cyclus zoals pijnlijke/hevige menstruatie, PMS, PCOS.

 

 

Opleidingen:

Reset je Hormonen coach (in opleiding)

Orthomoleculair therapeut (KPNI Belgium)

Allround Voedingsdeskundige optie sportvoeding (CVA)

Verschillende dagopleidingen, webinars, lezingen en congressen bij KPNI Belgium, Natura Foundation, CellcareAcademy, Pures over specifieke topics zoals darmgezondheid, darmherstelplan, neurotransmitters, voeding- en leefstijladvies bij diabetes type 2, fibromyalgie, SIBO, calcificatie, …

 

Lidmaatschap:

Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging VVGC met erkenningsnummer:  22-08-05-032.

Bent u aangesloten bij de mutualiteit Helan?  Dan ontvangt u bij een orthomoleculaire intake of deelname aan een voeding en leefstijl infosessie een attest om een éénmalige terugbetaling van 25€ voor leefstijladvies aan te vragen.  U kan dit attest maximaal 1x/kalenderjaar bij Helan indienen.

 

Contactgegevens:

Wilt u graag kennismaken of zit u met een vraag?

Dan kan je mij contacteren via deze weg:

  • eliesatdekruin [dot] be
  • 0468/ 13 31 51

 

Een afspraak maken kan gemakkelijk online via deze link.

 

Elies werkt op dinsdagavond en woensdag overdag.