Suzanne werkwijze coaching

Coaching iets voor jou?

Het aanpassen, inpassen en afstemmen op alles wat rondom je heen gebeurt, is geen evidentie. Bepaalde keuzes maken kan heel lastig zijn en doorzetten op de ingeslagen weg vereist soms massa’s moed. Wanneer de opties niet allemaal even duidelijk zijn, helpt coaching om het terrein helder te maken. Een goede coach is iemand die jou in een bepaalde zoektocht verder helpt, die samen met jou een nieuw, duidelijk traject uitstippelt. Mogelijks een subliem en spannend traject !

Even vaak worstelen mensen met tegenstrijdigheden, koesteren ze verwachtingen en wensen ze zaken, die eigenlijk niet te rijmen vallen. De coach ondersteunt mensen in het emotionele proces bij moeilijke keuzes en bij aanvaarding. Aanvaarding is de énige keuze die er soms is. En de verlies-ervaring erbij nemen. In een coaching gaan we echter steeds op zoek naar het positieve dat te verwachten is.

Het komt iedereen eens voor: het gevoel er alleen voor te staan. De obstakels op de weg, de problemen lijken alleen maar groter te worden. In het zoeken en groeien als mens kan het heel spannend zijn en het stressniveau kan behoorlijk stijgen. Geen wonder dat mensen angstig zijn en wakker liggen. Door omstandigheden niet in je kracht staan, maakt je kwetsbaar. De huidige maatschappij en de wereld waarin we meedraaien..., alles is zeer dwingend. Er is veel kracht nodig om overeind te blijven. Mensen eisen steeds meer van zichzelf omdat de omgeving deze eisen stelt.

Door te veel eisen en door te veel druk raken mensen uit evenwicht. Het groeiproces dat we allemaal doormaken zolang we leven, is een zoeken naar evenwicht maar steeds beter en hoger. Na elke battle voor nieuw evenwicht, staat een mens sterker. Iedere keer groeien we.

Een coach is iemand die gelooft dat jij het zelf aankan en dat jij het wéét ... De coach vertrouwt erop dat jij alles hebt om jouw groei en evolutie te sturen.

Leven is topsport, tijd dus voor een coach !!

 

Talent, studie en loopbaan

Alarm! Op school lukt het écht niet goed. Ik stress al als ik denk aan studeren en toetsen doen! Hoe studeer ik met meer resultaat op punten-gebied? Wat zijn mijn talenten en hoe zet ik die voor mezelf aan het werk? Is er faalangst die mij afremt? Wat kan ik doen om meer in mezelf te geloven? Help ! Ik zit rotsvast op gebied van studie-keuze !

Je bent een tiener-student ? En jouw zorgen situeren zich gewoon op “studie-aanpak”? Tijdens het coaching traject gaan we samen op zoek naar oplossingen. Je krijgt een traject van studie-begeleiding op maat. Je staat er dus niet meer alleen voor !!!

Studiebegeleiding kan bij De Kruin na telefonische intake met je ouders. We werken in een traject van 3 sessies per maand. Elke sessie duurt 1.5 uur. Er wordt van elke sessie een verslag gemaakt voor de ouders. Een sessie kost 55 €.

Voor een effect op lange termijn sluit ik graag af met een gesprek met de ouders. Vanuit een coachende invalshoek zien we “samen” hoe de nieuwe aanpak thuis kan verder gezet worden. Op het thuisfront liggen soms nog verborgen middelen en troeven om voor school alles vlot te laten verlopen.

Hoe zet ik mijn loopbaan weer op de rails ? Kan ik ooit opnieuw vleugels krijgen en erin vliegen op een andere werkplek? Hoe geraak ik uit deze job die wel goed verdient, maar die mij binnenin leeg zuigt ??

Wanneer je als werkzoekende plots al je zekerheden lijkt kwijt te zijn, wanneer je als werknemer of ondernemer meer “zingeving” in je werk zoekt, weg van de dagelijkse sleur, dan helpt coaching jou het evenwicht te herstellen. We roepen de twijfels en stress-symptomen een halt toe. We stippelen alle opties uit en in een volgende stap kijken we wat de béste beslissing is.

De partner van diegene die het lastig heeft rond zijn/haar werksituatie ... is evenzeer welkom in een apart gesprek. Voor de partner thuis stijgt de druk ook vaak. En de partner is soms zoekende naar antwoorden en middelen om te ondersteunen.

Loopbaanbegeleiding kan in De Kruin met of zonder Loopbaancheques. Vraag ons gerust meer info !

 

Stess, burn-out, bore-out en learn-out

Geef je heel veel energie “weg” en laad je jezelf onvoldoende op? Heb je geen tijd of ruimte voor een beetje “me-time” en échte zelfzorg? De gevolgen laten zich snel voelen. De digitale versnelling, het continu multi-tasken en het hollen voor deadlines ... Continue stress leidt je tot uitputting ! Maar jij voelt je gegijzeld in een situatie waarin je moet verder meedraaien ! Hoe zet jij deze ratrace, die jou persoonlijk bedreigt, naar jouw hand ? We werken preventief om erger te voorkomen. Samen vinden we de tools zodat jij beter kan aansturen en de baas blijft over alles.

Je bevindt je al in een burn-out (overloaded) of bore-out (door “stresserende verveling”) ? Ik bied burn-out zorgprogramma’s op maat. Een mix voor jou persoonlijk van: inspiratie, energie, zelfwaardering, houvast, healing en toegewijde actie. Ik  “bemiddel” ook met de betrokkenen in jouw privésfeer thuis. We maken dan samen een plan van aanpak op.

Schoolmoe ? Elke mentale inspanning of moeten bijleren is je teveel op het werk ? Er is via coaching steeds een piste mogelijk, om weer open staan voor nieuwe dingen en voor persoonlijke groei & vooruitgang.

 

Coaching for business

Hoe komt het dat het zo hard gaat? Is er een beter en “duurzamer” evenwicht mogelijk tussen mijn werk en mijn privéleven? Hoe manage ik dat dan? Of hoe komt het, dat het niet helemaal naar wens draait ? Hoe kom ik dan wél tot die beste versie van mezelf met succes op zakengebied ? Hoe kan ik beter scoren op gebied van people-management met mijn personeel? Hoe kan ik de aanhoudende druk van bovenaf én de druk van klanten counteren? Krijg ik een burn-out van deze rat-race? Hoe kan ik anticiperen?

Als coach stem ik af op al jouw vraagtekens. We werken constructief rond de topics waarrond jij een duidelijke visie wil ontwikkelen.

Veel verantwoordelijkheden dragen, betekent meestal een enorme druk. Met veel te weinig kansen tot “piece of mind”. In een coaching-traject gaan we actief op zoek hoe jij meer zo’n kansen kan creëren voor jezelf. Als ondernemer of manager lopen er bovendien in je leven heel wat thema’s door elkaar. Je voelt en je wéét soms dat je een complete RESET moet doen .. Maar hoe ?? Om opnieuw vat te krijgen op jouw rode draad, krijg je bij coaching een klankbord. Er wordt tijd gemaakt voor reflecteren over jouw persoonlijke “coping strategie”.

Bemiddeling

klik hier  voor info omtrent de werkwijze en diverse mogelijkheden van een bemiddelingstraject

 

Suzanne

Suzanne

  • suzanneatdekruin [dot] be
  • 0484 77 10 91