Voedingsadvies

Voordelen

Waarom naar een diëtist?

In onze huidige samenleving worden vaak tegenstrijdige adviezen gecommuniceerd. Wil je graag weten wat het beste is voor jouw lichaam en gezondheid? Vraag raad aan een diëtist!

Een diëtist wordt vaak geassocieerd met vermageren, streng dieet en verboden voedingsmiddelen. Zelf pak ik het op een andere manier aan. Samen met jou ga ik op zoek naar praktische oplossingen voor jouw voedings- en dieetproblemen. Naast gezonde voeding en vermageren is een diëtist ook de persoon die jou voedingsadvies kan geven bij ziekte of medische problemen. Een verwijsbrief van je behandelend arts is in dit geval aangewezen. Neem indien mogelijk ook je bloedresultaten mee naar de consultatie.

Werkwijze 

Wat mag je verwachten?

Als erkend diëtiste doe ik veel meer dan mensen naar gewichtsverlies begeleiden. Het draait steeds om stap voor stap werken, in een veilige omgeving met de focus op lange termijn voordelen. Dit kan gaan om gewicht verliezen, gewicht bijkomen, een verstoorde relatie met voeding herstellen, je sportprestaties naar een hoger niveau tillen, ...

Eerste consultatie

Tijdens de eerste consultatie draait alles rond kennismaking en het afbakenen van jou hulpvraag. 

Er wordt een uitgebreide bevraging gedaan van jou voeding en dagelijks leven. 

Door middel van enkele tips en handvaten wordt reeds advies gegeven dat past voor jou als individu en binnen jou levensstijl. Dit is nodig om gedragsverandering op lange termijn te kunnen waarborgen. 

Tweede consultatie

Deze consultatie omvat de uitleg van een uitgebreid advies dat op maat gemaakt wordt. Bijkomend is er een verdere verdieping met bijvoorbeeld productkennis, recepten, ...

De consultatie vindt meestal 2 weken na de eerste kennismaking plaats en duurt 30 - 45 minuten. 

Opvolgconsultaties

Vanaf de derde consultatie bepaal jij volledig zelf op welke frequentie je langskomt. 

Tijdens deze consulten worden vragen, struikelblokken, opmerkingen uitvoerig besproken. Ik werk graag met kleine focuspunten zodat we stap per stap jou hulpvraag kunnen beantwoorden en je een gedragsverandering verkrijgt die op lange termijn werkt voor jou. 

Online consultaties

Sinds de Corona crisis is het ook mogelijk om een online consultatie aan te vragen. De werkwijze is hetzelfde als in 'real life'. 

Naast voedingsadvies kan ik je ook helpen bij het analyseren van de voedingswaarden op etiketten, invullen van eetdagboek, aanleren van kooktechnieken, specifieke recepten, inschatten van calorie-inname en verbruik, winkeloefening, enzovoort.

 

Aanbod voedings- en dieetadvies

  • Gezonde voedingsgewoonten
  • Vermageren 
  • Sportvoeding 
  • Gedragsverandering
  • Intuïtief eten 
  • Emotie eten
  • Eetstoornissen 
  • ...

Selin Teke 

Selin

 

selinatdekruin [dot] be

0474/83.35.88

werkt op dinsdag van 13u tot 22u